Geleneksel olarak her yıl düzenlenen BRHD – Kurucu Üyeler Sanat Ödülleri – Turan Erol Yılı – Yılın Sanatçısı Ödülü, 25 yaş üzeri sanatçıların katılabildiği bir organizasyondur. Bu organizasyonda ödüle değer görülen sanatçı www.brhd.org.tr adresine yapılan başvurular arasından, internet üzerinden BRHD üyeleri tarafından oylama usulüyle belirlenir. Ödül kategorisi aşağıdaki gibidir.

Yılın Sanatçısı Ödülü

Son katılım tarihi: Web sitesine dijital başvuru yükleme son tarihi 01 Aralık 2021

Ödüle değer görülen sanatçının ilanı ve sergileme: 15 Aralık 2021

Sergileme yeri: Organizasyona katılan başvurular içinden en fazla oyu alan sanatçı sergilemeye değer görülür. Eserler www.brhd.org.tr  çevrimiçi sanat galerisinde belirtilen tarihte sergilenir, ödüle değer görülen sanatçıya ayrıca BRHD Tuğrul Velidedeoğlu Sanat Galerisi’nde fiziki sergileme daveti gönderilir. Sanatçının bu daveti kabul etmesi durumunda: Sergileme hazırlığından kendisi sorumludur.  Fiziki sergiden yönetim kurulunun seçeceği bir eser derneğe bağış olarak kabul edilir. Bu eserin her türlü kullanım hakkı dernek yönetim kurulunda olur. Farklı tekniklerde – kavramsal nitelikteki eserlerin sergileme ve sunum gereksinimleri doğrudan sanatçıya aittir. Sanatçı eserlerini stüdyo tipi sergi salonunda sergilenecek vaziyette hazırlamalıdır.     

Başvuru işlemleri ve şartlar: Başvurular, www.brhd.org.tr adresinden ilgili bölümdeki yönlendirmelere göre yapılır. Sanatçı o yıl yaptığı çalışmalardan oluşan eserlerini sisteme yükler. Eserlerin dijital hali derneğin web sitesinde yer alan ilgili bölüme belirtilen formatta kaydedilir. Eserler daha önce bir yerde sergilenmemiş, yayınlanmamış ve bir yarışmaya katılmamış olmalıdır.

Boyutlar ve teknik: Serbest; eserler iki veya üç boyutlu, kavramsal nitelikte olabilir.  

Ödül: Plaket, Sergileme, sergilenen eser sahibine BRHD üyelerinden bir sanatçının eseri hediye edilir. Ödülü almaya hak kazanan sanatçı yasal yükümlülükleri yerinde ise derneğe üye olmaya doğrudan hak kazanır.   

Katılımcı Listesi >

Katılımcı Listesini Burdan Takip Edebilirsiniz

Adı / Soyadı
.
.
.
.
.

Başvuru Yap >

[contact-form-7 id=”5515″ title=”Yılın Sanatçısı Ödülü”]